FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HBOR-u 160 milijuna eura zajma za kreditne programe

OPATIJA,5. travnja 2005.(Hina) - Hrvatska banka za obnovu i razvitak(HBOR) potpisala je danas sa sindikatom banaka predvođenih izabranimglavnim organizatorima, Bank Austria Creditanstalt AG, BayerLB, Calyoni Mizuho Corporate Bank, Ugovor o sindiciranom kreditu u iznosu od 160milijuna eura, kojima će HBOR financirati svoje kreditne programe.
OPATIJA,5. travnja 2005.(Hina) - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisala je danas sa sindikatom banaka predvođenih izabranim glavnim organizatorima, Bank Austria Creditanstalt AG, BayerLB, Calyon i Mizuho Corporate Bank, Ugovor o sindiciranom kreditu u iznosu od 160 milijuna eura, kojima će HBOR financirati svoje kreditne programe.

Uz četiri banke organizatore sindiciranog zajma, u sindikatu sudjeluju i Depfa Bank, Dresdner Bank, Erste Bank, HSBC, Kommunalkredit Austria AG, Privredna banka Zagreb, Standard Chartered, Alpha Bank, Bank of Tokio-Mitsubishi i BAWAG.

Rok otplate zajma je tri godine, uz mogućnost produljenja za dvije godine, a kamatna stopa je ugovorena uz EURIBOR uvećan za maržu od 35 bazičnih bodova na godinu.

Predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev je istaknuo da je riječ o dosad najpovoljnijem zaduženju HBOR-a na međunarodnom tržištu sindiciranih kredita. Naglasio je da HBOR na međunarodnom tržištu ima status uglednog zajmoprimca te da ulaganje u hrvatsku državnu izvozno-razvojnu banku organizatori zajma ocjenjuju kao jedno od najprestižnijih oblika ulaganja u Hrvatskoj.

Kovačev je podsjetio da je proteklih godina HBOR već zaključio nekoliko uspješnih sindiciranih zajmova koji su izazvali veliko zanimanje financijskog tržišta te da je ugledni financijski časopis Euromoney dodijelio HBOR-u lani nagradu za najboljeg izdavatelja obveznica i zaduženja putem sindiciranih zajmova u kategoriji državnih ustanova.

Izvršni direktor Bank Austria Credianstalt AG Martin Frank ocijenio je da je uspostava sindikata banaka bila izuzetno uspješna jer je zatvaranje konstrukcije bilo i prije predviđenog roka. Međunarodna financijska zajednica pažljivo prati HBOR-ove sindicirane zajmove jer ti zajmovi postavljaju standarde za sve buduće hrvatske dužnike, kazao je Frank.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙