FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOBMS izkazalo duboko žaljenje zbog samoubojstva branitelja Frane Smolića

ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - U povodu tragične smrti hrvatskogbranitelja Frane Smolića, koji se jučer izvršio samoubojstvo uSukošanu, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijskesolidarnosti (MOBMS) iskazalo je danas iskreno i duboko žaljenje.
ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - U povodu tragične smrti hrvatskog branitelja Frane Smolića, koji se jučer izvršio samoubojstvo u Sukošanu, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS) iskazalo je danas iskreno i duboko žaljenje.

Hrvatski branitelj, star 38 godina Frane Smolić iz Sukošana kod Zadra jučer se polio benzinom i zapalio. Dok je liječnička ekipa došla već je bio mrtav.

Ministarstvo u priopćenju navodi da Smolić nije imao status hrvatskog ratnog vojnog invalida, a nije se obraćao ni nadležnom županijskom Centru za psihosocijalnu pomoć. Prema saznanjima MOBMS-a nije bolovao od posttraumatskog stresnog poremećaja, nego od puno teže duševne bolesti, stoji u priopćenju u kojem se ne navodi o kojoj je bolesti riječ.

"Još jednom napominjemo, kako je, unatoč svim nastojanjima koje Ministarstvo čini i činit će i ubuduće na prevenciji suicida hrvatskih branitelja, riječ o poslijeratnom fenomenu koji se nažalost još uvijek ne može u potpunosti spriječiti, i pri čemu je potrebna aktivacija čitavog društva", stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙