FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovački branitelji pozvali bolesne od PTSP-a da vrate oružje

VINKOVCI, 24. ožujka 2005.(Hina) - Vinkovački Klub Udruge hrvatskihbranitelja liječenih od posttraumatskoga stresnog poremećaja pozvao jedanas "hrvatske branitelje, posebice oboljele od PTSP-a, da vrate bilolegalno bilo ilegalno oružje".
VINKOVCI, 24. ožujka 2005.(Hina) - Vinkovački Klub Udruge hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskoga stresnog poremećaja pozvao je danas "hrvatske branitelje, posebice oboljele od PTSP-a, da vrate bilo legalno bilo ilegalno oružje".

Akciju vraćanja oružja vinkovačka će udruga početi najprije među svojim članovima.

Vinkovački Klub u današnjem je priopćenju također podupro "izjavu ministrice Jadranke Kosor da je nelogično istodobno imati status hrvatskoga ratnog vojnog invalida Domovinskog rata oboljelog od PTSP-a i dozvolu za držanje i nošenje oružja".

U priopćenju, koje je potpisao predsjednik Kluba Dragomir Čelebić, upozorava se da se hrvatsko društvo treba jače zauzeti za hrvatske ratne vojne invalide i druge stradalnike Domovinskog rata.

"Ne možemo ne prigovoriti propustima nadležnih, poglavito u slučaju trostruka ubojstva nevinih ljudi od oboljelog od PTSP-a u Petrinji", navodi se i dodaje kako se "upalilo 'crveno svjetlo' koje pokazuje da je potrebno nešto učiniti na dobrobit onih koji su stvarali ovu državu".

Vladi se zamjera što "ne poveća broj stručnjaka koji bi radili s braniteljima".

Za primjer se navodi Terapijska zajednica "Klub 91" u Vinkovcima kroz koji je "uz stručnu pomoć samo jednog profesora psihologije prošlo 850 branitelja, među kojima se do sada nije dogodilo nijedno samoubojstvo".

"To samo govori da treba osnovati centre za psihosocijalnu pomoć i resocijalizaciju hrvatskih branitelja po cijeloj Hrvatskoj", ističe se u priopćenju vinkovačkog Kluba te podsjeća kako je od "1991. do danas u Hrvatskoj samoubojstvo počinilo 1368 branitelja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙