FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zlostavljanje: UN-ov izvjestitelj traži pristup i nepoznatim zatvorima u SAD-u

ŽENEV A, 5. travnja 2005. (Hina/AFP) - Posebni UN-ov izvjestitelj zazlostavljanje Manfred Nowak zatražio je u utorak pristup svimzatvorima koje drže Sjedinjene Države, pa i one za koje se ne zna.
ŽENEV A, 5. travnja 2005. (Hina/AFP) - Posebni UN-ov izvjestitelj za zlostavljanje Manfred Nowak zatražio je u utorak pristup svim zatvorima koje drže Sjedinjene Države, pa i one za koje se ne zna.

"To je razlog za zabrinutost", kazao je Nowak na konferenciji za tisak u Ženevi odgovarajući na pitanje o napisima iz američkih glasila prema kojima CIA u Iraku drži "fantomske zatvorenike" za koje se sumnja da pripadaju Al Qaidi.

"Kada sam rekao da želim posjetiti sve zatvore pod američkom upravom, u kojima su osobe koje se sumnjiči za terorizam, nisam mislio samo na poznate, već i na one za koje se ne zna", rastumačio je Nowak.

"Nije dopušteno držati tajne zatvore u kojima ljudi mogu nestati", dodao je.

Washington Post je koncem ožujka izvijestio da su neki zatočenici bili skriveni u posebnim ćelijama u zatvoru Abu Ghraib u Bagdadu, gdje su bili nedostupni inspekcijama Crvenoga križa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙