FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švicarska izručila Albanca kojeg traži Srbija

BERN, 10. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Švicarska je izručila Srbijialbanskog militanta Ridvana Rashitija, optužena od Beograda daupravlja, financira i naoružava ekstremističku organizaciju, objaviloje u četvrtak švicarsko pravosuđe.
BERN, 10. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Švicarska je izručila Srbiji albanskog militanta Ridvana Rashitija, optužena od Beograda da upravlja, financira i naoružava ekstremističku organizaciju, objavilo je u četvrtak švicarsko pravosuđe.

Tridesetjednogodišnji muškarac izručen je u srijedu navečer na letu Zuerich-Beograd, istaknuo je u priopćenju Savezni ured pravosuđa.

Ridvan Rashiti uhićen je u Švicarskoj u siječnju 2004. na temelju uhidbena naloga koji izdaje Interpol. Izručenje je tražila Srbija i Crna Gora koja ga smatra čelnikom "Albanskog nacionalnog fonda", organizacije povezane s milicijom Armate Kombetaree Shqiptare (AKSh-Albanska nacionalna vojska).

Rashiti se u srpnju žalio na izručenje pred Saveznim sudom, najvišom švicarskoj sudskom instancom. Kazao je da ga gone iz političkih motiva.

Na kraju je Savezni sud odbacio njegovu žalbu nakon što je Švicarska dobila od Beograda garancije da je sudski proces u skladu s načelima ljudskih prava, objasnio je Ured. Švicarska je također uspjela isposlovati da mu se smije doći u posjet u svako doba u zatvor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙