FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dežanovac: blokada prometnica

DEŽANOVAC, 31. ožujka 2005. (Hina) - Udruga nezavisni hrvatski seljaci(NHS) od ponoći je sa 30-tak traktora blokirala raskrižje državneceste Daruvar-Pakrac i županijske cestu Kutina-Daruvar u središtuDežanovca, izvijestio je predsjednik Udruge Vladimir Novotny.
DEŽANOVAC, 31. ožujka 2005. (Hina) - Udruga nezavisni hrvatski seljaci (NHS) od ponoći je sa 30-tak traktora blokirala raskrižje državne ceste Daruvar-Pakrac i županijske cestu Kutina-Daruvar u središtu Dežanovca, izvijestio je predsjednik Udruge Vladimir Novotny.

Po njegovim riječima do blokade je došlo zbog toga što Općinsko vijeće Dežanovca nije prihvatilo njihov zahtjev za smanjenjem koncesije državnog poljoprivrednog zemljišta na području te općine sa 740 na 200 hektara.

Smanjenjem koncesije, drže u Udruzi, više bi seljaka u budućim natječajima ostvarilo pravo na zakup ili kupnju državnog poljoprivrednog zemljišta.

Za takvo stanje NHS odgovornim smatra općinsko vodstvo HSS-a i župana bjelovarsko-bilogorskog Damira Bajsa.

Novotny kaže da Udruga NHS već duže vrijeme upozorava na problematiku poljoprivrednog zemljišta na području općine Dežanovac, i da anketa, koju je ogranak Nezavisnih seljaka proveo u toj općini, pokazuje veću zainteresiranost seljačkih obiteljskih gospodarstava od realnog stanja, što znači da zemlje neće biti dovoljno za seljake iz te općine.

Nezavisni hrvatski seljaci su zbog toga zatražili od Općinskog vijeća promjenu Programa raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem i smanjenje predviđene koncesije sa 740 na 200 hektara.

Prometnice će, navodi Novotny, biti blokirane do ispunjenja njihova zahtjeva, a propuštat će se vozila policije, Hitne pomoći, veterinara, vatrogasaca i novinara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙