FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska policija spremna za šengensku zaštitu 2007.

LJUBLJANA,4. travnja 2005.(Hina) - Slovenska policija bit će spremna zaizvedbu šengenskog sustava zaštite granice prema Hrvatskoj dolistopada 2007. godine, izjavio je u ponedjeljak slovenski ministarunutarnjih poslova Dragutin Mate. Dodao je da želi i što prijeuključivanje Hrvatske u Europsku uniju.
LJUBLJANA,4. travnja 2005.(Hina) - Slovenska policija bit će spremna za izvedbu šengenskog sustava zaštite granice prema Hrvatskoj do listopada 2007. godine, izjavio je u ponedjeljak slovenski ministar unutarnjih poslova Dragutin Mate. Dodao je da želi i što prije uključivanje Hrvatske u Europsku uniju.

"Kad Hrvatska bude dio Europske unije, prvo će na našoj južnoj granici biti ukinuta carina", rekao je Mate u razgovoru za Slovenski radio, dodajući da će se viškovi policijskog osoblja zaduženog za zaštitu granice pojaviti tek nakon što i Hrvatska uđe u šengenski prostor, što obično potraje nekoliko godina nakon ulaska neke države u Europsku uniju.

Na pitanje o eventualnom formiranju Obalne straže za zaštitu mora, Mate je odgovorio da za to nema potrebe jer policija dobro izvršava svoje zadaće u zaštiti obalnog pojasa, a u Piranskom zaljevu ne dolazi do incidentnih situacija koje bi izazivale zaoštravanje. "U sadašnjem trenutku to je i najvažnije", rekao je Mate.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙