FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dopunjena kaznena prijava protiv bivšeg direktora Vjesnika I. Božičevića

ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Protiv bivšeg direktora Vjesnika isestrinske tvrtke Vjesnik-press Ivana Božičevića policija jenadopunila kaznenu prijavu, osumnjičivši ga da je davanjem pozajmicakoje nikada nisu vraćene Vjesnik-press oštetio za više od pet milijunakuna, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.
ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Protiv bivšeg direktora Vjesnika i sestrinske tvrtke Vjesnik-press Ivana Božičevića policija je nadopunila kaznenu prijavu, osumnjičivši ga da je davanjem pozajmica koje nikada nisu vraćene Vjesnik-press oštetio za više od pet milijuna kuna, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Ne otkrivajući identitet osumnjičenog, policija je izvijestila da je Božićević, kao direktor Vjesnik-pressa, "zlorabio položaj i prekoračio granice svojih ovlasti, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za jednu fizičku osobu i tri pravne osobe".

Policija tvrdi da im je Božićević davao pozajmice iz namjenskih sredstava Vjesnik-pressa, zbog čega je nastala materijalna šteta od 5,036 milijuna kuna.

Najveći dio novca, gotovo četiri milijuna kuna navodno je doznačio trgovačkom društvu koje se bavi informatikom, s kojim je sklopio ugovor o isporuci i instalaciji računalne opreme, iako ono u vrijeme raspisanog natječaja nije bilo registrirano.

"Osumnjičeni je time, suprotno uredbi i postupku nabave robe, tom trgovačkom društvu pribavio znatnu imovinsku korist", tvrde u policiji.

O prvom dijelu kriminalističke obrade protiv Božićevića, koji je na čelu Vjesnika bio od 1997. do 2000., policija je izvijestila početkom lipnja prošle godine.

Uz Božićevića je tada za zlouporabe kojima je Vjesnik navodno oštećen za više od 3,2 milijuna kuna, osumnjičen još jedan poduzetnik, vlasnik tvrtke s kojom je Božićević sklopio štetne ugovore i na kojega je bez znanja nadležnih tijela krajem 1999. sačinio ugovor o prijenosu vlasništva Vjesnik-pressa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙