FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saborsko povjerenstvo za skidanje imuniteta Ferenčaku

ZAGREB,16. ožujka(Hina) - Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvojednoglasno je danas skinulo zastupnički imunitet HNS-ovcu SrećkuFerenčaku čime je udovoljeno zahtjevu zagrebačkoga Županijskogdržavnog odvjetništva, koje Ferenčaka tereti za zlouporabu ovlasti u'slučaju nanbudo instituta".
ZAGREB,16. ožujka(Hina) - Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je danas skinulo zastupnički imunitet HNS-ovcu Srećku Ferenčaku čime je udovoljeno zahtjevu zagrebačkoga Županijskog državnog odvjetništva, koje Ferenčaka tereti za zlouporabu ovlasti u 'slučaju nanbudo instituta".

Ferenčak je zajedno s direktorom zagrebačkoga Nanbudo instituta Petrom Turkovićem, od Grada Zagreba po povoljnijoj cijeni otkupio zemljište za izgradnju centra za invalide, da bi ga potom po višestruko većoj cijeni prodali "Konzumu" i tako, navodno, ostvarili višemilijunsku zaradu.

Kaznenu prijavu protiv Ferenčaka i Turkovića podnio je HB-ov vijećnik Tomislav Jelić, tvrdeći da je prenamjena zemljišta nezakonita, te da su kupci, uz ugovor o kupoprodaji, potpisali i aneks po kojemu se to zemljište može koristiti isključivo za gradnju centra za invalide.

Županijsko državno odvjetništvo prošloga je tjedna zaključilo da postoji osnovana sumnja da je preprodaja zemljišta bila nezakonita, te zatražilo od Sabora da Ferenčaku skine zastupnički imunitet, kako bi ga se moglo kazneno goniti.

Odluku o skidanju imuniteta Povjerenstvo je donijelo jednoglasno i bez rasprave, a za skidanje imuniteta glasovao je i sam Ferenčak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙