FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 26. ožujka 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 26. ožujka 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

RIM - Talijanka čiji je suprug sedam godina odbijao seks u braku dobila je odštetu na visokom talijanskom sudu, objavili su lokalni mediji. Francesco je stupio u "seksualni štrajk" ranih 90-ih godina kako bi kaznio svoju suprugu Pieru jer nije bila na njegovoj strani u obiteljskom sporu oko novca. Bračni par se rastao 2000. godine, a Francesco, čvrsto uvjeren da je Piera kriva za raspad braka, odbijao joj je plaćati alimentaciju koju su dodijelili niži sudovi i uporno se žalio na njihove odluke. No, viši sud je sada presudio da je njegova "seksualna kazna" bila nerazmjerna Pierinu navodnom nedjelu. "Piera nije mogla biti zadovoljna svojim životom niti brakom koji nije bio potpuno ispunjen", stoji u odluci suda koji je odredio da Francesco, osim naknade za uzdržavanje, mora platiti i sudske troškove.

WASHINGTON - Savitljivo i elastično meko tkivo iz dinosaura Tyrannosaurusa rexa koji je izumro prije 70 milijuna godina, pronađeno je u koštanoj moždini stražnje noge i donekle nalikuje, što je šokiralo znanstvenike, onome u današnjem noju. To otkriće, objavljeno u dnevniku Science, pruža znanstvenicima mogućnost da pronađu DNK, što bi moglo rasvijetliti građu te vrste, kaže se u članku. Fosilno ostaci jednog od najstrašnijih stvorenja koje je ikad obitavalo na Zemlji pronađeno je u Hell Creeku, dijelu Stjenjaka u Montani. "Šokirani" znanstvenici koji su primijetili "neobične djeliće tkiva u koštanom kanalu" fosilizirane bedrene kosti T-rexa 17 su puta potom ponovili test kako bi potvrdili nalaz.

LONDON - Britanski komedijaš Rowan Atkinson, poznatiji kao Mr.Bean, pozvan je na vjenčanje princa Charlesa i Camille Parker Bowles idući mjesec, piše birtanski tisak. Atkinson (50) je jedan od 750 uzvanika među kojima su i neke bivše Charlsove djevojke. Također su na popisu uzvanika Hazel Relph i njezin suprug Joe, vlasnici Yew Tree Farm i Guesthouse u Cumbriji gdje je princ Charles odsjedao u više navrata. Princ Charles i Camilla vjenčat će se 8. travnja u matičnom uredu, a nakon toga će u crkvi dobiti blagoslov, uz televizijski prijenos. Poslije toga slijedi primanje u dvorcu Windsor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙