FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Reakcije u povodu Papine smrti (1)

ZAGREB, 3. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski istinski preporod (HIP) upriopćenju povodom smrti Svetog Oca ističe da je "za vrijeme svogčetvrt stoljeća dugog pontifikata papa Ivan Pavao Drugi bio jediniživući moralni autoritet, duhovni vođa kojeg su slijedile milijardeljudi, te veliki državnik".
ZAGREB, 3. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski istinski preporod (HIP) u priopćenju povodom smrti Svetog Oca ističe da je "za vrijeme svog četvrt stoljeća dugog pontifikata papa Ivan Pavao Drugi bio jedini živući moralni autoritet, duhovni vođa kojeg su slijedile milijarde ljudi, te veliki državnik".

Izražavajući duboku tugu i istinsku bol HIP navodi kako da je Papa bio veliki zagovaratelj mira koji je dao veliki doprinos ljudskim pravima i pomirenju svih vjera.

"Za nas Hrvate i sve građane Hrvatske ostat će upamćen kao najveći Papa u povijesti i kao naš istinski prijatelj. Svoju državničku veličinu pokazao je priznajući našu neovisnost prije svih jer je kao malo tko znao cijeniti stoljetnu bitku Hrvata za svojom državom", kaže se u priopćenju HIP-a

U znak pijeteta prema Papi Woytili udruga "Osječki zeleni" podsjeća na poruke što ih je Papa uputio na Svjetski dan mira 1. siječnja 1990. godine, a odnose se na potrebu izgradnje ekološke odgovornosti čovjeka prema sebi, drugima i okolišu u kojemu živi.

"Odlazi posljednji čovjek koji je cijeli svoj životni vijek, do posljednjeg atoma snage, pokušao smiriti i prizvati pameti sluđeni, nemoralni i destruktivni dio čovječanstva koji u svojoj histeričnoj jurnjavi za novcem ruši, ubija i terorizira ostatak ljudske zajednice i ekosustav planete", kaže se u poruci Osječkih zelenih.

U ime umjetnika i djelatnika zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) v.d. intendantica Jasna Jakovljević, u svom priopćenju kaže da je Papa "prvi od svjetskih velikana prepoznao nastajanje moderne hrvatske države i priznao hrvatsku državnu neovisnost".

Bio je izraz ljubavi i počasti zemlji koja je u svoju novu eru ušla s ranama i patnjama, ali i poletnom sviješću o svojoj budućnosti", stoji u priopćenju zagrebačkog HNK.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙