FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sućut Islamske zajednice kardinalu Bozaniću

ZAGREB, 3. travnja 2005. (Hina) - Islamska zajednica u Hrvatskojuputila je u povodu smrti Svetog Oca izraze sućuti kardinalu,predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije Josipu Bozaniću u kojemse kaže da otkako se Papino zdravlje počelo naglo pogoršavati,muslimani u Hrvatskoj su izražavali svoju zabrinutost, potiho senadajući da će i ovu zdravstvenu krizu, poput brojnih prethodnih,nadvladati.
ZAGREB, 3. travnja 2005. (Hina) - Islamska zajednica u Hrvatskoj uputila je u povodu smrti Svetog Oca izraze sućuti kardinalu, predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije Josipu Bozaniću u kojem se kaže da otkako se Papino zdravlje počelo naglo pogoršavati, muslimani u Hrvatskoj su izražavali svoju zabrinutost, potiho se nadajući da će i ovu zdravstvenu krizu, poput brojnih prethodnih, nadvladati.

"Papin doprinos stvari religije i mira bezgraničan je. Za nas muslimane papa Ivan Pavao Drugi bit će zabilježen po činjenici da je najviše od svih drugih učinio na uspostavi korektnih katoličko-muslimanskih odnosa. Mi muslimani u Hrvatskoj s dubokim poštovanjem i osjećajem zahvalnosti spominjemo se njegovih posjeta Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, prigodom kojih se snažno zauzimamo za korektne međuvjerske odnose.

Papa Ivan Pavao Drugi ostavlja svom nasljedniku ogromnu ostavštinu koja obvezuje ali i koja je najveća vrijednost i ponos Katoličke crkve i kršćanstva općenito", kaže se u sućuti predsjednika Mešihata muftije Ševka Omerbašića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙