FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tajvan se nada očuvati mir s Kinom, Hong Kong žali jer Papa

ZAGREB, 3. travnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Tajvana ChenShui-bian uputio je u nedjelju izraze sućuti Vatikanu, jednoj odrijetkih država koja priznaje taj otok, u nadi da će Papino učenjepomoći u očuvanju mira s Pekingom, a katolički poglavar Hong Kongakritizirao je Peking jer nije Svetome Ocu omogućio posjet Kini.
ZAGREB, 3. travnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Tajvana Chen Shui-bian uputio je u nedjelju izraze sućuti Vatikanu, jednoj od rijetkih država koja priznaje taj otok, u nadi da će Papino učenje pomoći u očuvanju mira s Pekingom, a katolički poglavar Hong Konga kritizirao je Peking jer nije Svetome Ocu omogućio posjet Kini.

"Žalimo zbog gubitka jednog od velikih vjerskih čelnika svijeta", navodi u poruci sućuti predsjednik Tajvana, koji se susreo s Ivanom Pavlom II tijekom posjeta Vatikanu 2003.

Odlazak Ivana Pavla II izaziva također strah da bi se s Papinim nasljednikom mogli promijeniti odnosi s Vatikanom, jednom od 25 zemalja koje priznaju Taipei.

Vatikan je prekinuo odnose s Pekingom 1951. i priznao je Taipei.

Poglavar katolika Hong Konga nadbiskup Joseph Zen kritizirao je u nedjelju Peking koji je onemogućio Papin posjet Kini.

"Papa je putovao posvuda po svijetu i žalio je što nije posjetio Kinu". "Odlazak u Kinu mu je bila jedna od najvećih želja", rekao je duhovni šef 250.000 katolika Hong Konga.

Za ponedjeljak navečer predviđa se posebna misa posvećena Papi u Hong Kongu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙