FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najmanje 44 američka vojnika ranjena u napadu na Abou Ghraib

BAGDAD, 3. travnja 2005. (Hina) - Najmanje 44 američkih vojnika i 12zatvorenika ranjeno je u subotu navečer u napadu na zatvor AbouGhraib, prema posljednjim podacima američke vojske, prenosi AFP unedjelju.
BAGDAD, 3. travnja 2005. (Hina) - Najmanje 44 američkih vojnika i 12 zatvorenika ranjeno je u subotu navečer u napadu na zatvor Abou Ghraib, prema posljednjim podacima američke vojske, prenosi AFP u nedjelju.

"Evakuirano je sedam ranjenika, od kojih 6 vojnika i jedan zatvorenik. Njih 6 je prebačeno u vojnu bolnicu a jedan u Njemačku", precizirao je pukovnik Guy Rudisill.

Prema prvim podacima 18 američkih vojnika i 12 zatvorenika je ranjeno u napadu izvedenom oko 16 sati prema srednjoeuropskom vremenu.

Napad u kojemu je sudjelovalo 40 do 60 pobunjenika počeo je eksplozijom dvaju automobila bombi, nakon čega je zapucano iz lakog oružja i ispaljene su protutenkovske rakete i dvadeset granata, objavila je američka vojska.

Najmanje je jedan pobunjenik ubijen kada su američki vojnici odvratili malokalibarskim oružjem i mitraljezima, prema riječima tog časnika.

U zatvoru Abou Ghraib, 25 km zapadno od Bagdada, zatvoreno je 3.446 zatvorenika, a drugi, čiji broj nije poznat, su pod paskom iračke policije.

U 2004. izbio je skandal u Abou Ghraibu zbog zlostavljanja kojem su američki vojnici izlagali iračke zatvorenike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙