FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 3. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 3. travnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

ZAGREB/LOCHES - Ljubavnica i velika inspiracija francuskog kralja Karla VII. koji je vladao u 15. stoljeću, poznata dvorska dama Agnes Sorel umrla je od trovanja živom, ustanovili su znanstvenici nakon ekshumacije njezinih kostiju u subotu u francuskom Lochesu gdje je živjela u dvorcu koji joj je poklonio kralj. "Nismo pronašli nimalo arsena, no, pronađene su znatne količine žive. Bez sumnje radi se o trovanju živom", rekao je profesor Philippe Charlier, paleopatolog. Posmrtni ostaci Agnes Sorel ekshumirani su u rujnu prošle godine kako bi se ustanovili točni razlozi njezine smrti. "Analize ne pokazuju je li trovanje obavljeno namjerno ili nije. Naime, u ono vrijeme živa se upotrebljavala kao sredstvo za uništavanje glista i da bi se olakšalo i smanjilo trudničke bolove. No, u ovom se slučaju radilo o iznimno velikoj dozi žive", rekao je profesor a prenijela agencija France presse.

LJUBLJANA - Slovenska komercijalna televizijska postaja POP-TV priznala je u subotu da je njezina vijest da se na brdu Sabotin blizu Nove Gorice umjesto dosadašnjeg natpisa "Naš Tito" ukazao natpis "Naš Janez" bila prvoaprilska šala. Vijest o tome objavila je u petak i na svojim web-stranicama zajedno s "uvjerljivom" računalno izmijenjenom fotografijom, pa su joj mnogi, ne pogledavši na kalendar nasjeli. Tim prije što su vjerovali nedavnim najavama bivšeg zastupnika u parlamentu Ive Hvalice u emisiji iste televizije da će velike kamene blokove uobličene u natpis "Naš Tito" presložiti u natpis koji ne bi provocirao susjedne Talijane i slovensku desnicu.

SINGAPUR - Majka dječaka koji ima poteškoća u razvoju i tužila je McDonald's zbog njegova pada sa stolca u singapurskom restoranu, postigla je s tim lancem izvansudsku nagodbu, objavile su singapurske novine. Majka i lanac restorana brze prehrane postigli su dogovor nakon dva sata pregovaranja, piše Strait Times. "Obje su strane potpisale izvansudsku nagodbu, a uvjeti su povjerljivi", rekla je. Njezino ime nije objavljeno jer se tako štiti sinov identitet. Majka je isprva od McDonald'sa tražila za odštetu za medicinske troškove i psihološku traumu koju je ona proživjela 21. listopada 2001. kada je njezin tada 11-mjesečni sin navodno pao s dječjeg stolca i doživio krvarenje u mozgu, objavio je The Straits Times.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙