FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: zvona Svetog Dujma objavila Papinu smrt

SPLIT,2. travnja 2005.(Hina) - Vijest o smrti Svetoga oca Ivana PavlaII u Splitu je objavljena je zvonjavom zvona splitske katedraleSvetoga Dujma, u kojoj su se, kao i u mnogim drugim crkvama diljemDalmacije, zatekli brojni vjernici na molitvi za papino zdravlje.
SPLIT,2. travnja 2005.(Hina) - Vijest o smrti Svetoga oca Ivana Pavla II u Splitu je objavljena je zvonjavom zvona splitske katedrale Svetoga Dujma, u kojoj su se, kao i u mnogim drugim crkvama diljem Dalmacije, zatekli brojni vjernici na molitvi za papino zdravlje.

Zvona su večeras zazvonila i na svim ostalim crkvama u Splitu i Splitsko - makarskoj nadbiskupiji.

Suze, tuga i žalost zbog velikog gubitka prva je reakcija vjernika u gradu, koji je Sveti Otac posjetio u listopadu 1998. godine.

Vjernici se i dalje okupljaju u crkvama gdje sudjeluju u molitvama u miru i tišini. Najviše ih je u katedrali. Papinu su smrt očekivali, kažu, a molitvama mu žele izraziti zahvalnost za sve ono što je napravio za Hrvate, ali i za cijeli svijet, nesebično dajući cijeloga sebe.

Nadbiskup splitsko - makarski Marin Barišić sutra u podne u katedrali Svetoga Dujma održat će misu zadušnicu Svetome Ocu, a u nadbiskupijskom ordinarijatu u dvorani Ivana Pavla II bit će otvorena knjiga žalosti. Mise će se služiti i u drugim crkvama.

Ivan pavao II Split je posjetio 4. listopada 1998. godine kada ga je na Žnjanu na misnom slavlju pozdravilo više od pola milijuna vjernika iz cijele Hrvatske i BiH. Papa je tada posjetio i najstariju katedralu na svijetu, Svetoga Dujma, kada se pomolio pred grobom tog salonitanskog mučenika. Svetom Ocu je tada uručen i ključ grada Splita.

Istoga je dana papa posjetio i Solin gdje je sudjelovao u molitvenom susretu s mladima. Zauvijek će ostati upamćeno kako je zajedno s više od 35 tisuća mladih pjevao pjesmu "Rajska djevo, Kraljice Hrvata".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙