FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: Svijeće za Svetog Oca na Forumu i oko crkava

ZADAR, 2. travnja 2005. (Hina) - S velikom tugom je večeras u Zadruprimljena vijest o smrti Svetog Oca, za koga su građani upalilisvijeće oko crkava, katedrale Svete Stošije, Svetog Donata i SveteMarije, te na samom Forumu.
ZADAR, 2. travnja 2005. (Hina) - S velikom tugom je večeras u Zadru primljena vijest o smrti Svetog Oca, za koga su građani upalili svijeće oko crkava, katedrale Svete Stošije, Svetog Donata i Svete Marije, te na samom Forumu.

U prvim komentarima, građani se prisjećaju Papina posjeta Zadru 9. lipnja 2003., u sklopu njegova trećeg posjeta Hrvatskoj. Toga dana na Forumu se okupilo oko 150 tisuća vjernika i slušalo Svetoga Oca, a posebno se pamti njegov pozdrav "Ljubljeni moj puče hrvatski".

Zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa nije se večeras još službeno oglasio u povodu papine smrti. No on je danas pozivao vjernike na molitvu za Svetoga Oca rekavši uz ostalo da naša crkva, a napose Zadarska nadbiskupija, osjećaju posebnu zahvalnost Svetome Ocu zbog njegova posjeta Zadru.

"Sveti Otac je toliko i puno bio uz one koji su patili, koji su bili ugroženi ili siromašni, a ovog časa naše molitve upućene su Gospodinu za radostan susret Svetoga Oca sa Svjetlom", rekao je uz ostalo danas nadbiskup Prenđa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙