FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jelčić: Propovijedajući ljubav, zračio je svetošću

ZAGREB, 2. travnja 2005. (Hina) - Ivana Pavao II. bio je možda inajveći papa u novijoj povijesti Crkve, papa mislilac i papa vizionar,intelektualac i pjesnik, čovjek odlučan i hrabar, a istodobnoneposredan i topao, izjavio je akademik Dubravko Jelčić u povodu smrtiIvana Pavla II.
ZAGREB, 2. travnja 2005. (Hina) - Ivana Pavao II. bio je možda i najveći papa u novijoj povijesti Crkve, papa mislilac i papa vizionar, intelektualac i pjesnik, čovjek odlučan i hrabar, a istodobno neposredan i topao, izjavio je akademik Dubravko Jelčić u povodu smrti Ivana Pavla II.

Propovijedajući ljubav, kako je dodao Jelčić, zračio je svetošću, zato ga s punim pravom žali cijeli svijet, ne samo katolički, i ne samo kršćanski.

"Ako Poljska danas oplakuje svoga najvećeg sina, Hrvatska oplakuje najhrvatskijeg papu u svojoj trinaeststoljetnoj povijesti", rekao je Jelčić dodavši da je Ivan Pavao II. uvijek s ljubavlju govorio o Hrvatskoj te da je učinio za nju više nego mnogi Hrvati.

"Dolazeći iz Krakova, iz nekadašnje Bijele Hrvatske, on nije bio samo poljski, nego i hrvatski papa", izjavio je Jelčić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙