FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa sutra neće održati opću audijenciju

RIM, 22. ožujka 2005. (Hina) - Papa Ivan Pavao II. na Veliku srijeduneće održati opću audijenciju, rekao je novinarima u utorak zamjenikšefa ureda za tisak Svete Stolice, otac Ciro Benedettini.
RIM, 22. ožujka 2005. (Hina) - Papa Ivan Pavao II. na Veliku srijedu neće održati opću audijenciju, rekao je novinarima u utorak zamjenik šefa ureda za tisak Svete Stolice, otac Ciro Benedettini.

Možda će se Papa samo pojaviti na prozoru kako bi blagoslovio vjernike, kao i prošle srijede i nedjelje, ali čini se da je to upitno, doznaje se iz vatikanskih izvora. Također je rečeno da Papa neće sudjelovati na procesiji Križnog puta na Koloseumu na Veliki petak.

Zdravstveno stanje Ivana Pavla Drugog, oslabljeno radi starosti, Parkinsonove bolesti i dvije hospitalizacije u samo mjesec dana, pogoršava se, piše u utorak talijanski tisak, unatoč umirujućim izjavama njegovih liječnika.

"Molite za Papu jer se njegovo zdravlje pogoršava", piše "Il Messaggero" prenoseći izjavu Stanislawa Dziwisza, osobnog tajnika Pape Ivana Pavla Drugog, koju je navodno izrekao jednom svećeniku.

"Opće zdravstveno stanje Svetog Oca danas je mnogo ozbiljnije nego kada je bio hospitaliziran u bolnici Gemelli", kazali su vatikanski izvori za "Il Messaggero".

"Wojtyla se nije uspio oporaviti", piše "La Repubblica". Prema pisanju tog lista, koji se poziva na neimenovane izvore, Papa je imao novu respiratornu krizu u ponedjeljak "vjerojatno zbog nakupljanja sluzi u grlu".

Glasine o novoj hospitalizaciji Svetog Oca, pa čak i o njegovoj smrti, pojavile su se u ponedjeljak navečer u glavnom talijanskom gradu, no službeni su ih izvori demantirali.

Uzbuna je, zapravo, počela pošto se Papa, u ponedjeljak poslije podne, nije ni televizijskim putem povezao s dvoranom "Pavla VI" u kojoj su bili okupljeni mladi na studentskom susretu UNIV 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙