FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bozanić: Budimo s Papom u molitvi (šira verzija)

ZAGREB, 2. travnja 2005. (Hina) - U ovom času hrvatskim bi vjernicimapreporučio molitvu i zajedništvo u molitvi sa Svetim Ocem, izjavio jekardinal Josip Bozanić nakon današnje euharistije u sesvetskoj crkviSvih svetih, gdje je udijelio sakrament potvrde 176-orici mladihvjernika.
ZAGREB, 2. travnja 2005. (Hina) - U ovom času hrvatskim bi vjernicima preporučio molitvu i zajedništvo u molitvi sa Svetim Ocem, izjavio je kardinal Josip Bozanić nakon današnje euharistije u sesvetskoj crkvi Svih svetih, gdje je udijelio sakrament potvrde 176-orici mladih vjernika.

Ovu misu Vazmene subote, misu uskrsne radosti, slavili smo osobito povezani sa Svetim Ocem i u zajedništvu s njim, rekao je Bozanić novinarima.

Tom prigodom kardinal se prisjetio i svojih susreta sa Svetim Ocem, rekavši da ga je prvi put susreo dok je studirao u Rimu.

"Bili su to kontakti u većim skupinama kad nas je Papa znao samo pozdraviti. Moj prvi osobniji susret bio je osam mjeseci nakon što sam zaređen za biskupa, kada sam kao krčki biskup bio izaslanik Biskupske konferencije ondašnje države na zasjedanju Talijanske biskupske konferencije", izjavio je kardinal Bozanić.

Jedno popodne, prisjeća se zagrebački nadbiskup, Sveti Otac bio je s nama, održao nam predavanje i nakon toga se sa svakim pojedinačno pozdravio.

To je bio veliki red, bio sam negdje u prvoj polovici među biskupima, otprilike između 40. i 50., rekao je dodavši da je u redu razmišljao što će reći Svetom Ocu i kako ću mu se predstaviti.

Odlučio sam da ću mu jednostavno reći da sam izaslanik iz Hrvatske, da molim blagoslov za Hrvatsku, što mi je on rado udijelio, rekao je nadbiskup, dodavši kako ga je upitao iz koje je biskupije. Odgovorio sam iz krčke, a on me upitao koliko otoka ima ta biskupija, rekao je Bozanić, napomenuvši kako je shvatio da je Sveti Otac sa svime upoznat.

Tada sam vidio koliko je jednostavan jer je svakom od nas na takav način pristupio. Uvijek me impresionirala njegova blizina, to što je uvijek svu pozornost posvećivao sugovorniku, rekao je.

Na upit kako se osjećao dok je jučer u Papinim rodnim Wadowicama u Poljskoj služio misu, kardinal je rekao da je s mladim svećenicima tamo otišao radi Pape koji je do 18. godine živio u Wadowicama.

Iz toga grada on se uputio na službu Crkvi te sam pomislio da je upravo to mjesto na kojem trebam moliti za hrvatsku mladež da budu uvijek otvorena Bogu, rekao je kardinal.

Kad je Sveti Otac u molitvi, on ne štedi vrijeme i vjerujem da njegova snaga dolazi jedino od molitve, ustvrdio je Bozanić.

Prisjetio se Papina drugog pastoralnog pohoda Hrvatskoj 1998., kada je 3. listopada u Mariji Bistrici proglasio blaženim kardinala Stepinca. Kardinal je rekao da se tada Sveti Otac ujutro od 6,30 do 8 sati u kapeli nuncijature molitvom pripremao za put u Split, za pohod katedrali sv. Duje, susret s biskupima i na kraju za veličanstveni susret s mladima u prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙