FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Makedoniji drugi krug lokalnih izbora

SKOPLJE, 27. ožujka 2005. (Hina) - U nedjelju ujutro otvaranjembirališta diljem Makedonije počeo je drugi krug lokalnih izbora, dokoporba prosvjeduje zbog navodne "izborne krađe" u prvome krugu prijedva tjedna.
SKOPLJE, 27. ožujka 2005. (Hina) - U nedjelju ujutro otvaranjem birališta diljem Makedonije počeo je drugi krug lokalnih izbora, dok oporba prosvjeduje zbog navodne "izborne krađe" u prvome krugu prije dva tjedna.

Glasovanje u drugome krugu održat će se u 57 od 84 makedonske općine, među ostalima i u Skoplju. Oporba, ujedinjena iza nezavisnoga kandidata za gradonačelnika Trifuna Kostovskoga tvrdi da je vladajuća koalicija na izborima za gradonačelnika glavnoga grada lažirala izborne rezultate.

Problema s rezultatima prvoga kruga glasovanja bilo je i u zapadnoj Makedoniji s većinskim albanskim stanovništvom pa je oporbena Demokratska stranka Albanaca (PDSh) zbog "očitih nepravilnosti" pozvala pristaše na bojkot drugoga kruga.

Nekih četiri stotine stranih promatrača pratilo je prvi krug izbora i uložilo brojne prigovore zbog sumnjivih događaja koji su pratili glasovanje.

Zapadni diplomati upozorili su Makedoniju da će općinski izbori biti ključan test sposobnosti te zemlje da primijeni zapadne standarde i važan element u njezinu približavanju Europskoj uniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙