FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Devizne rezerve BiH 1,7 milijardi eura

SARAJEVO, 1. travnja 2005. (Hina) - Devizne rezerve kojima je u ožujkuove godine raspolagala Bosna i Hercegovina iznosile su 3,4 milijardekonvertibilnih maraka (oko 1,7 milijardi eura), izjavio je u petak uSarajevu guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić.
SARAJEVO, 1. travnja 2005. (Hina) - Devizne rezerve kojima je u ožujku ove godine raspolagala Bosna i Hercegovina iznosile su 3,4 milijarde konvertibilnih maraka (oko 1,7 milijardi eura), izjavio je u petak u Sarajevu guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić.

Iznoseći podatke o financijskom stanju u BiH na konferenciji za novinstvo, održanoj u Sarajevu, Kozarić je pojasnio kako je ista razina deviznih rezervi zabilježena i krajem 2004. godine.

Dostupni statistički pokazatelji govore kako u BiH nema porasta inflacije u odnosu na prethodnu godinu, a istodobno se bilježi blagi rast bruto domaćeg proizvoda.

BiH je 2004. godini uspjela otplatiti 147 milijuna KM vanjskog duga na ime glavnice te još 79 milijuna kamate.

Izravne strane investicije prošle godine iznosile su 780 milijuna KM, što je za 120 milijuna KM više u odnosu na 2003. godinu.

Ova zemlja međutim konstantno bilježi vanjskotrgovinski deficit, koji je u 2004. godini dosegnuo iznos od 6,9 milijardi KM.

Pokrivenost uvoza izvozom u 2004. iznosila je tek 33 posto.

Na području BiH značajne su razlike u prosječnim plaćama, ovisno o tome o kojem je dijelu zemlje riječ.

U Republici Srpskoj prosječna plaća je bila 420 KM, u Federaciji BiH 530, a u Dikstriktu Brčko 707 konvertibilnih maraka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙