FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetska banka upozorava BiH

SARAJEVO, 5. ožujka 2005. (Hina) - Svjetska banka (WB) upozorila jevlasti Bosne i Hercegovine da bi ta zemlja mogla ostati bez 108milijuna dolara povoljnih zajmova te banke nastavi li se sporaprovedba reformi u oblasti gospodarstva i socijalne politike.
SARAJEVO, 5. ožujka 2005. (Hina) - Svjetska banka (WB) upozorila je vlasti Bosne i Hercegovine da bi ta zemlja mogla ostati bez 108 milijuna dolara povoljnih zajmova te banke nastavi li se spora provedba reformi u oblasti gospodarstva i socijalne politike.

"Provedba ključnih reformi podržanih s tri strukturalna zajma Svjetske banke u BiH ugrožena je zbog stalnih kašnjenja, zbog čega WB izražava svoju zabrinutost. Ako ova kašnjenja brzo ne budu riješena realizacija ovih triju projekata mogla bi biti dovedena u pitanje", stoji u subotnjoj pisanoj izjavi direktorice Svjetske banke (WB) za BiH i regionalne koordinatorice za Jugoistočnu Europu Orsalie Kalantzopoulos. Direktorica Kalantzopoulos o tome je upozorila premijera Federacije BiH Ahmeta Hadžipašića.

Ova ocjena stigla je u vrijeme kada su bosanskohercegovački predstavnici završili pregovore o novom jednogodišnjem stand by aranžmanu s Međunarodnim monetarnim fondom na kojeg su pristigle goleme kritike od državnih zaposlenika, brojne braniteljske populacije i drugih socijalnih kategorija kojima će biti smanjena sredstva.

"Suspenzija ovih triju projekata također bi otežala Svjetskoj Banci nastavak potpore programu korporativnog restrukturiranja u iznosu od 65 milijuna dolara. Ovakva situacija bi sigurno imala dalje negativne učinke na stajališta ostalih ulagača i razvojnih partnera", istaknuto je iz Ureda WB-a za BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙