FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatikan: Papa pri svijesti

RIM, 1. travnja 2005. (Hina/AR) - Papino zdravstveno stanje je teško,ali stabilno i još je pri svijesti, rekao je šef Ureda za tisak SveteStolice, Joaquin Navarro Valls na konferenciji za novinare u Vatikanu.
RIM, 1. travnja 2005. (Hina/AR) - Papino zdravstveno stanje je teško, ali stabilno i još je pri svijesti, rekao je šef Ureda za tisak Svete Stolice, Joaquin Navarro Valls na konferenciji za novinare u Vatikanu.

Papa je stalno pri svijesti i zatražio je da mu se pročitaju meditacije sa 14 postaja koje su bile čitane na Križnome putu na Veliki petak, prije točno tjedan dana, a koje je napisao kardinal Joseph Ratzinger. Navarro Valls je bio vidno ganut na konferenciji za novinare i najavio da će vatikanski ured za tisak ostati otvorenim cijelu noć.

Papa je lucidan i vedar, rekao je Navaro Valls, te je ponovio da je "zbog infekcije mokraćnih putova, Papa doživio septični šok s kolapsom srčano-krvožilnog sustava".

Papa je u četvrtak navečer dobio posljednju pomast, a u petak ujutro u šest sati koncelebrirao je misu, dakako iz svoga kreveta, rekao je Navarro Valls. Šef vatikanskog ureda za tisak je ponovio da zdravstveno stanje Ivana Pavla II. stalno prati liječnička ekipa na čelu s Papinim osobnim liječnikom Renatom Buzzonettijem. Pokraj Pape u Vatikanu nalaze se i dva liječnika specijalista za reanimaciju te kardiolog, otorinolaringolog i dva bolničara.

Na pitanje zašto Papa nije prebačen u bolnicu, Navaro Valls je rekao da je Papa sam odbio odlazak u bolnicu i da u svojoj sobi ima zajamčenu i učinkovitu liječničku pomoć.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙