FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Molitve za papu u cijelom svijetu

VATIKAN, 1. travnja 2005. (Hina/AFP) - Talijanski kardinal CamilloRuini, papin vikar zadužen za objavu smrti Svetog oca, pozvao je upetak Talijane da mole za papu Ivana Pavla II čije se stanje"pogoršava", a pozivi za molitve za papu stižu iz cijelog svijeta.
VATIKAN, 1. travnja 2005. (Hina/AFP) - Talijanski kardinal Camillo Ruini, papin vikar zadužen za objavu smrti Svetog oca, pozvao je u petak Talijane da mole za papu Ivana Pavla II čije se stanje "pogoršava", a pozivi za molitve za papu stižu iz cijelog svijeta.

Pariški nadbiskup msgr. Andre Vingt-Trois u svim je župama svoje biskupije vjernicima uputio poziv da se mole za papu. Katolički poglavar cijele Irske, Sean Brady, također je pozvao katolike na "gorljive molitve" za Ivana Pavla II.

"Nakon što smo s tugom primili vijest o pogoršanju zdravlja Svetog oca, pozivam katolike da se nastave gorljivo moliti za Ivana Pavla II kako bi u svojim patnjama bio još bliže Isusu", kaže se u priopćenju kardinala Bradya.

I pripadnice reda Majke Tereze, "Misionarke ljubavi prema bližnjem svom", svesrdno mole za teško bolesnog papu. Ivan Pavao II je Majku Terezu u listopadu 2003. proglasio blaženom jer je život posvetila "najsiromašnijima od siromašnih".

Iz Istanbula stiže vijest da i Mehmet Ali Agca, koji je papu pokušao ubiti 1981. godine, moli za svog "brata".

"Moj je klijent ojađen. Misli na svog brata, papu, i moli za njega", kazao je Agcin odvjetnik Mustafa Demirbag.

U Indoneziji, najvećoj muslimanskoj zemlji na svijetu, tisuće katolika pohrlilo je u petak u crkve kako bi se pridružili molitvama za papu. Skoro 90 posto od 220 milijuna stanovnika Indonezije su muslimani koji prakticiraju tolerantan islam.

U koelnskoj katedrali održava se posebna podnevna misa posvećena Papi. U slučaju smrti katoličkog poglavara, Petrovo zvono na najpoznatijoj njemačkoj katedrali zvonit će punih pola sata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙