FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papi uvedeno umjetno hranjenje

RIM, 30. ožujka 2005. (Hina/AR) - Papi Ivanu Pavlu II. postavljena jecjevčica za hranjenje, rekao je u srijedu šef ureda za tisak SveteStolice Joaquin Navarro Valls.
RIM, 30. ožujka 2005. (Hina/AR) - Papi Ivanu Pavlu II. postavljena je cjevčica za hranjenje, rekao je u srijedu šef ureda za tisak Svete Stolice Joaquin Navarro Valls.

"Kako bi Papa dobivao kalorije i kako bi uspješno povratio snagu, započeta je unutarnja prehrana preko sonde postavljene od nosa do probavnog trakta", objavio je u srijedu Navarro Valls, nakon 17 dana "šutnje" vatikanskog ureda za tisak glede zdravstvenog stanja Ivana Pavla II., odnosno od posljednjeg liječničkog biltena.

"Sveti Otac nastavlja sa sporim ali progresivnim oporavkom. Papa mnogo sati provodi u svojoj fotelji, celebrira svetu misu u svojoj privatnoj kapeli i u radnom je kontaktu sa svojim suradnicima izravno prateći aktivnosti Svete Stolice i život Crkve. Javne audijencije ostaju prekinute. Liječničku pomoć pruža osoblje Direkcije zdravstva i higijene Vatikana, pod vodstvom doktora Renata Buzzonettija, osobnog liječnika Svetog Oca", rekao je Navarro Valls.

Kako je riješeno pitanje prehranjivanja, Papa najvjerojatnije neće biti smješten u bolnicu do daljnjega.

Papa se u srijedu iznenada pojavio na prozoru na Trgu svetog Petra. Na prozoru je bio ukupno četiri minute i u tišini blagoslovio vjernike, a zatim je pokušao nešto kazati. Papi je približen mikrofon, ali nije mogao ništa izustiti. Rukama si je pokrio lice i onda je mikrofon udaljen. Jučer je bilo najavljeno da se Papa neće pojaviti niti na prozoru, ali je očito uspio nagovoriti liječnike i pozdraviti vjernike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙