FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbačeni opušak otkrio provalnika u crkve i župne urede

ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - DNK analizom opuška pronađenog namjestu zločina policija je ušla u trag heroinskom ovisniku kojegsumnjiči za čak šest provala u katoličke crkve ili župne urede uzagrebačkom naselju Dubrava.
ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - DNK analizom opuška pronađenog na mjestu zločina policija je ušla u trag heroinskom ovisniku kojeg sumnjiči za čak šest provala u katoličke crkve ili župne urede u zagrebačkom naselju Dubrava.

Uhićeni 25-godišnjak inicijala A. C. sumnjiči se da je od kolovoza prošle godine u šest navrata iz crkava i župnih ureda ukrao novac, mobitele i ostale predmete kako bi mogao nabaviti heroin, izvijestila je danas glasnogovornica zagrebačke policija Gordana Vulama.

Dugogodišnji heroinski ovisnik je u "svete objekte" ulazio uz pomoć poluge, najčešće noću.

Policija ga tereti i za dvije neuspjele provale u crkvu Marije Majke Crkve u naselju Trnovčica koju je, pak, u dva navrata uspješno pokrao. Pri jednoj od tih provala, u listopadu prošle godine, lopov je u crkvi ostavio opušak koji je policija pronašla i poslala na DNK analizu.

Rezultati testova policiju su doveli do mladića od ranije evidentiranog zbog provala i zlouporabe droga. Za njim je potom raspisana i potraga, a jučer je uhićen u stanu u zagrebačkoj Dubravi u kojem je boravio neprijavljen.

Dan nakon uhićenja policija nije imala potpuni podatak o materijalnoj šteti počinjenoj u provalama koje se mladiću stavljaju na teret.

Po podacima policije, od 2003. do početka ove godine na zagrebačkom području opljačkano je 27 crkava i župnih ureda. Lani je na meti provalnika bilo 16 crkava i župnih ureda kojima je počinjena materijalna šteta u iznosu od oko 70 tisuća kuna, što je znatno manje nego 2003. kada je u 11 provala šteta iznosila 221 tisuću kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙