FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada RS: jamstva za dragovoljno predaju ICTY

BANJA LUKA, 31. ožujka 2005. (Hina) - Vlada Republike Srpske (RS) učetvrtak je priopćila da je dala jamstva kako bi se, do početkasuđenja pred Haškim sudom za ratne zločine, na privremenu slobodupustilo pet osoba koje su se dragovoljno predale Tribunalu.
BANJA LUKA, 31. ožujka 2005. (Hina) - Vlada Republike Srpske (RS) u četvrtak je priopćila da je dala jamstva kako bi se, do početka suđenja pred Haškim sudom za ratne zločine, na privremenu slobodu pustilo pet osoba koje su se dragovoljno predale Tribunalu.

U priopćenju vlade RS se navodi da su jamstva pružena za Gojka Jankovića, Savu Todovića, Dragu Nikolića, generala Vinka Pandurevića i Miću Stanišića.

Osim navedenih, Međunarodni sud za ratne zločine na području bivše Jugoslavije (ICTY) od Republike Srpske očekuje izručenje još osam osoba.

To su bivši predsjednik RS Radovan Karadžić, general Ratko Mladić, zatim Dragan Zelenović, Vujadin Popović, braća Milan i Sredoje Lukić, Stojan Župljanin i general policije Ljubiša Borovčanin koji se početkom ovog tjedna odlučio dragovoljno predati Haškom tribunalu i to bi, kako je najavljeno, trebao učiniti 1. travnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙