FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izvješće američke veterinarske inspekcije u Hrvatskoj

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Nalazi američke veterinarskeinspekcije pokazali su da je u Hrvatskoj postignut veliki napredakcjelokupnog veterinarskog sustava u odnosu na prošlogodišnji nadzor tenema nikakve primjedbe ili nedostatka koji bi onemogućio daljnji izvozproizvoda od mesa (PIK-a Vrbovec, Danice i Gavrilovića) na američkotržište, izvijestili su danas iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstvai vodnog gospodarstva.
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Nalazi američke veterinarske inspekcije pokazali su da je u Hrvatskoj postignut veliki napredak cjelokupnog veterinarskog sustava u odnosu na prošlogodišnji nadzor te nema nikakve primjedbe ili nedostatka koji bi onemogućio daljnji izvoz proizvoda od mesa (PIK-a Vrbovec, Danice i Gavrilovića) na američko tržište, izvijestili su danas iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Američke veterinarske inspekcije boravila je u Hrvatskoj od 16. do 31. ožujka s ciljem utvrđivanja statusa Hrvatske kao zemlje izvoznice proizvoda od mesa za tržište SAD-a.

Ocjena sustava vršila se na temelju prikupljenih podataka, pojedinačnih razgovora, posjeta objektima, laboratorijima te uvidom u službene dokumente i evidencije odobrenih objekata tijekom samog pregleda.

Nalazi su pokazali i da se zahtjevi i provedba standarda SAD-a u potpunosti poštuju, a rad veterinarske inspekcije ocijenjen je kvalitetnim kao i tehnička i administrativna podrška.

Inspektori su posebice istaknuli funkcioniranje HACCP sustava kvalitete u sva tri objekta.

Kao neke od zamjerki navedeno je kako u jednom objektu nije postojao koš za otpad pored umivaonika, u jednom je objektu posuda za začine bila neispravno otvorena dok je u jednom objektu kontejner za meso imao oštećenje rubova.

Na osnovu navedenih nalaza resorni odjeli američkog Ministarstva poljoprivrede (za zdravstvenu ispravnost namirnica, za međunarodnu i domaću poslovnu politiku za razvoj i usklađivanje) ocijenili su kako dokumenti i ostali traženi podaci udovoljavaju svim primjenjivim uvoznim zahtjevima SAD te da veterinarsko-zdravstvene mjere koje se provode u Hrvatskoj pružaju jednaku zaštitu javnog zdravlja kao u SAD-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙