FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AIDS godišnje ubije 2880 učitelja u Tanzaniji

DAR ES SALAAM, 31. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Tanzanija radi AIDS-aprosječno gubi 2880 učitelja uslijed nedostatka prezervativa ilijekova koji produžuju život oboljelima, priopćilo je tanzanijskoministarstvo obrazovanja u četvrtak.
DAR ES SALAAM, 31. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Tanzanija radi AIDS-a prosječno gubi 2880 učitelja uslijed nedostatka prezervativa i lijekova koji produžuju život oboljelima, priopćilo je tanzanijsko ministarstvo obrazovanja u četvrtak.

"Izračunali smo da 2880 učitelja svake godine umire od AIDS-a", izjavio je tanzanijski ministar prosvjete Joseph Mungai novinarima.

Većina od tanzanijskih 155.000 učitelja, koji čine gotovo 50 posto svih državnih službenika, živi u ruralnim područjima gdje je teško doći do prezervativa i lijekova.

"Pozvao sam da se poduzmu posebne mjere za opskrbu prezervativima i lijekovima za oboljele učitelje kako bi im se produžio život i omogućilo da nastave podučavati", rekao je Mungai.

U Tanzaniji je 12 do 15 posto odraslih osoba inificirano HIV virusom, a, po statističkim procjenama UN-a, 200.000 ljudi treba lijekove koji usporavaju napredovanje AIDS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙