FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNICEF: AIDS u Zimbabveu ubija po jedno dijete svakih 15 minuta

JOHANNESBURG, 18. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - AIDS ubija po jednozimbabveansko dijete svakih 15 minuta i svjetski donatori morali biposegnuti dublje u džep i boriti se protiv epidemije jednakimintenzitetom kojim su se borili za demokraciju, objavio je u četvrtakUNICEF.
JOHANNESBURG, 18. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - AIDS ubija po jedno zimbabveansko dijete svakih 15 minuta i svjetski donatori morali bi posegnuti dublje u džep i boriti se protiv epidemije jednakim intenzitetom kojim su se borili za demokraciju, objavio je u četvrtak UNICEF.

Carol Bellamy, na svome zadnjem putovanju po Africi u svojstvu izvršne direktorice UN-ove zaklade za djecu (UNICEF) kazala je da je Zimbabve, čiji režim zapadne demokracije osuđuju, primio samo dio novca u usporedbi s drugim zemljama iako je u toj zemlji jedna od najvećih stopa smrtnosti djece od HIV/AIDS-a.

"Svijet mora jasno razlikovati politiku od naroda Zimbabvea", rekla je.

UNICEF je objavio zastrašujuće brojke: stopa smrnosti djece ispod pet godina porasla je za 50 posto od 1990. (Sada iznosi 1 na 8 rođenih).

"Svako peto dijete u Zimbabveu je siroče; po jedno dijete umire svakih 15 minuta zbog HIV/AIDS-a u Zimbabveu; 160.000 djece doživjet će smrt jednog od roditelja tijekom 2005.", objavio je UNICEF u svome priopćenju.

Bellamy je kazala da je globalna velikodušnost prema žrtvama tsunamija bila zadivljujuća, no presušila je za djecu Zimbabvea koja su izložena smrti svakoga dana njihovih života".

Zimbabve proživljava teške gospodarske i političke probleme zadnjih pet godina zbog odluke predsjednika Roberta Mugabea da zemlju bijelih posjednika podijeli crncima bezzemljašima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙