FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovor Plive i Barra o partnerstvu za biogenerik

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Farmaceutska tvrtka Pliva, odnosnonjezina povezana društva Pliva Hrvatska i Pam kft potpisali su Ugovoro partnerstvu s kompanijom Barr Laboratories Inc za biogenerik G-CSFza tržište SAD-a i Kanade.
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Farmaceutska tvrtka Pliva, odnosno njezina povezana društva Pliva Hrvatska i Pam kft potpisali su Ugovor o partnerstvu s kompanijom Barr Laboratories Inc za biogenerik G-CSF za tržište SAD-a i Kanade.

Ugovorom o razvoju, opskrbi i prodaji biogenerika G-CFC ("Granulocyte Colony Stimulating Factor"), odnosno faktora stimulacije rasta granulocita, Barr će tvrtki Pam Kft platiti pet milijuna dolara te će po uspješnoj realizaciji ugovorenih preduvjeta izvršiti dodatna plaćanja, objavljeno je danas iz Plive.

Pliva je odgovorna za razvoj proizvoda, uključujući sve podatke koje je potrebno priložiti zahtjevu za registraciju; odgovorna je i za proizvodne serije koje će poduprijeti sva potrebna ispitivanja do pune komercijalne proizvodnje.

Barr je pak odgovoran za sve aktivnosti vezane uz registraciju proizvoda, a njegovo je pravo da ekskluzivno prodaje odobreni G-CSF proizvod u SAD-u i Kanadi nakon konačnog dobivanja registracije.

Barr će također preuzeti odgovornost za sve troškove vezane za klinička ispitivanja kao i marketinške troškove. Pliva Hrvatska bit će ekskluzivni dobavljač proizvoda, a ugovorom su definirani za obje kompanije atraktivni cjenovni uvjeti koji uključuju i uspjeh proizvoda na tržištu.

Po riječima predsjednika Uprave i glavnog izvršnog direktora Barra, Bruce L. Downeya, Barr će aktivno sudjelovati u kreiranju generičkog biofarmaceutskog tržišta u SAD-u i Kanadi i razvijati i prodavati cjenovno dostupnije verzije ovih važnih lijekova. Ocjenjuje da će strateški ugovor s Plivom ojačati Barrova nastojanja da bude vodeća kompanija na tom novom tržištu.

Za predsjednika Uprave i glavnog izvršnog direktora Plive Željka Čovića strateško partnerstvo s Barrom je bitno jer je riječ o kompaniji koja posjeduje bogato iskustvo u području registracije proizvoda u SAD-u, kao i iskustvo u prodaji tehnološki zahtjevnih lijekova. Podsjeća da je Ugovor s Barrom drugi ugovor o partnerstvu za razvoj i prodaju biogeneričkih lijekova koji je Pliva potpisala ove godine (prvi s tvrtkom Mayne) i time potvrdila svoju snažnu i prepoznatljivu sposobnost razvoja i konkurentnost u području biotehnologije."

G-CSF je biogenerik proizvoda NEUPOGEN (filgrastim) kompanije Amgen. U prvom redu se koristi za reguliranje proizvodnje leukocita u onkoloških bolesnika s neutropenijom kao posljedicom kemoterapije. Na osnovi IMS podataka za dvanaest mjeseci koji završavaju sa siječnjem 2005., prodaja G-CSF-a u SAD-u iznosila je više od 900 milijuna USD.

Iz Plive ističu da su dva njihova najnaprednija projekta EPO i G-CSF.

Barr Pharmaceuticals Inc. je holding kompanija koja se putem svojih povezanih društva Barr Laboratories Inc. i Duramed Pharmaceuticals Inc. bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom generičkih proizvoda i farmaceutskih proizvoda s tržišnim ekskluzivitetom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙