FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Muslimani, Židovi i kršćani protiv gay festivala u Jeruzalemu

JERUZALEM, 30. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Židovski, muslimanski ikršćanski čelnici u Jeruzalemu usprotivili su se u srijedu održavanjudesetodnevnog festivala homoseksualaca World Pride 2005. predviđenomza kolovoz.
JERUZALEM, 30. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Židovski, muslimanski i kršćanski čelnici u Jeruzalemu usprotivili su se u srijedu održavanju desetodnevnog festivala homoseksualaca World Pride 2005. predviđenom za kolovoz.

Na zajedničkoj novinskoj konferenciji pozvali su organizatore iz InterPridea, koji okuplja homoseksulace, lezbijke, biseksualce i transseksualce diljem svijeta, da otkažu festival.

InterPride objašnjava da je Jeruzalem, kao središte triju najvećih religija, odabran kako bi se naglasila tolerancija i promicala prava homoseksualaca.

Organizatori planiraju filmski festival, socio-politološke radionice, vjerske službe, uličnu tržnicu, paradu i skup koji bi trebao privući tisuće sudionika iz cijelog svijeta.

Glavni sefardski rabin Shlomo Amar rekao je novinarima da se čak ni u demokraciji ne smije sve dopustiti. Poručio je da homoseksualci svojim roditeljima nanose veliku bol.

Priznajući da se sloboda drugih ljudi mora poštivati, latinski patrijarh Jeruzalema Michel Sabbah poručio je da i homoseksualci moraju poštivati vjerske osjećaje. U Jeruzalemu već ima dovoljno napetosti, naglasio je.

Nadbiskup Torkom Manooigian, armenski patrijarh Jeruzalema, podsjetio je pak da je Bog već kaznio stanovnike Sodome i Gomore zbog homoseksualnosti.

Muslimanski šeik Abdel Aziz Bukhari upozorio je da će Bog kazniti Sveti grad ne uspiju li vođe najvećih religija spriječiti taj događaj.

To stajalište dijeli i papinski nuncij u Izraelu, nadbiskup Pietro Sambi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙