FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na beogradskom Fest-u prikazan hrvatski film "Seks, piće i krvoproliće"

"Seks, piće i krvoproliće", a režiser jedne odpriča Boris T. Matić, na konferenciji za novinstvo istaknuo je da sefilm bavi univerzalnom pričom-nogometnim navijačima koji su obiteljmalih ljudskih sudbina.
Beograd,5. ožujka 2005. (Hina) - Beogradskoj publici na 33. međunarodnoj filmskoj smotri - FEST, u subotu se premijerno predstavio hrvatski omnibus film "Seks, piće i krvoproliće", a režiser jedne od priča Boris T. Matić, na konferenciji za novinstvo istaknuo je da se film bavi univerzalnom pričom-nogometnim navijačima koji su obitelj malih ljudskih sudbina.

"Ovo je zapadni vjetar iz Hrvatske i svježina me filma oduševila. Riječ je o tri različita pristupa istoj temi u istom gradu. To je razgovor o regionalnom u regiji, tema univerzalna i tako otvorena prema svijetu. Razdragan i poučan u isto vrijeme", rekao je umjetnički direktor FEST-a Milorad Vukčević novinarima predstavljajući Matića. On je izrazio veliko zadovoljstvo što se film našao na ovogodišnjoj kultnoj beogradskoj filmskoj smotri.

U Beograd bi stigli i ostali redatelji, budući da ih je trojica, uz Matića su to Zvonimir Jurić i Antonio Nuić, ali ih je omela gripa i ostali su u Zagrebu.

Pristigli Matić je, kao producent, najavio rad na novom projektu s Rajkom Grlićem. Riječ je o koprodukciji Makedonije, Hrvatske, Slovenije, a sada, vjeruju, i Srbije. Želio bi više raditi kao producent i pokušati okupiti što više ljudi. Poznata beogradska glumica Sonja Savić, koja se nalazila u dvorani zbog predstavljanja jednog drugog filma u kome ona igra, beogradskim novinarima je poručila da "film svakako pogledaju i o njemu pišu", te da je "Matić čuvar filma u Hrvatskoj".

33. FEST počeo je 25. veljače i traje do 6. ožujka. Na njemu je prikazano više od 70 filmova iz tridesetak zemalja. Podijeljen je na nekoliko cjelina, a "Seks, piće i krvoproliće" je prikazan u sklopu one pod nazivom "Duhovni teritoriji" gdje su se našli filmovi iz regije, novi argentinski filmovi i program norveškog filma.

FEST je otvorila francuska filmska diva Catherine Deneuve i film Andrea Techinea "Vremena se mijenjaju" s njom u glavnoj ulozi, a u nedjelju 6. ožujka festival se zatvara prikazivanjem filma Thea Angelopulosa "Trilogija 1: Polje suza".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙