FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povratak Akajeva u Kirgistan bi bio "neumjestan"

BIŠKEK, 30. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Privremeni predsjednik ipremijer Kirgistana Kurmanbek Bakijev smatra da bi povratak svrgnutogpredsjednika Askara Akajeva u Biškek bio "neumjestan" i mogao biizazvati nemire u cijeloj zemlji.
BIŠKEK, 30. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Privremeni predsjednik i premijer Kirgistana Kurmanbek Bakijev smatra da bi povratak svrgnutog predsjednika Askara Akajeva u Biškek bio "neumjestan" i mogao bi izazvati nemire u cijeloj zemlji.

"Ne savjetujem mu da to učini", rekao je Bakjev na televiziji Kirgistana.

Akajev je otišao iz zemlje 24. ožujka u trenutku kada su oporbeni prosvjednici zauzeli sjedište vlade i predsjedništva. Sada se nalazi u Rusiji.

Jedan od mogućih pretendenata na mjesto predsjednika Feliks Kulov je ranije tijekom dana predložio da se Askar Akajev vrati u zemlju i ocijenio da bi se trebao vratiti u Biškek dati ostavku pred parlamentom na "civiliziran način".

"Pregovori s Akajevom su potrebni i mogući. Ali njegov posjet Kirgistanu danas nije ni potreban niti bezopasan", ocijenio je.

Kulov je nedugo nakon te izjave podnio ostavku na mjesto šefa sigurnosnih službi navevši kao razlog činjenicu da se zemlja vratila u normalno stanje.

"S božjom pomoći mir je uspostavljen, imenovani su ministri i stanje se vratilo u ustavne okvire.....Sada kada je formirana vlada nema više potrebe za mnom", rekao je Kulov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙