FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svrgnuti predsjednik traži "završetak progona"

BIŠKEK, 28. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Svrgnuti predsjednik KirgistanaAskar Akajev koji je s obitelji napustio zemlju, tražio je daprestanu progoni njegovih pristaša i bliskih osoba, u poruci koju je uponedjeljak objavila službena kirgistanska agencija Kabar.
BIŠKEK, 28. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Svrgnuti predsjednik Kirgistana Askar Akajev koji je s obitelji napustio zemlju, tražio je da prestanu progoni njegovih pristaša i bliskih osoba, u poruci koju je u ponedjeljak objavila službena kirgistanska agencija Kabar.

"Tražim da prestane progon osoba koje su u službi države obavljale svoj zadatak sukladno ustavu i zakonodavstvu", rekao je Akajev, prema tekstu kojeg je objavila agencija.

"Također tražim da se prestane s uznemiravanjem i fizičkim prijetnjama ljudima koji su povezani samnom ili su članovi moje obitelji", dodao je .

Akajev je također kritizirao "mase kradljivaca i revolucionara koji žele preuzeti vlast". "Oni ne samo da su osramotili naš narod pred cijelim svijetom, već su također zadali udarac bez presedana našem gospodarstvu", pisao je.

Akajev je otišao u četvrtak iz Kirgistana, vjerojatno u Kazahstan, u trenutku kada je oporba preuzela vlast u Biškeku.

On je protekli vikend boravio u Rusiji. Kremlj nije želio reći da li se tamo nalazio i u ponedjeljak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙