FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić o Gotovini i smjeni Čovića

POREČ, 30. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić danas je uizjavi novinarima u Poreču istaknuo kako ne vjeruje da će se odbjegligeneral Ante Gotovina staviti na raspolaganje Haaškom sudu jer, rekaoje, "da je htio pokazati svoje domoljublje to je već odavno mogaoučiniti".
POREČ, 30. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić danas je u izjavi novinarima u Poreču istaknuo kako ne vjeruje da će se odbjegli general Ante Gotovina staviti na raspolaganje Haaškom sudu jer, rekao je, "da je htio pokazati svoje domoljublje to je već odavno mogao učiniti".

Uvjeren je kako će Gotovinini savjetnici i odvjetnici i dalje tražiti političke i druge poene.

U pojavi Gotovininih plakata diljem Hrvatske, Mesić vidi dobro financirano organizirano djelovanje. U prilog tomu napomenuo je kako je i kardinal Josip Bozanić u svom uskršnjem obraćanju naveo "da se na takav način ne može riješiti niti jedno pitanje, pa niti pitanje generala Gotovine".

Komentirajući smjenu člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića predsjednik Mesić je kazao kako nema pravo komentirati ono što se događa u susjednim zemljama naročito kada se radi o pravosuđu ili o nositeljima najviših državnih funkcija.

Kratko je rekao da je Čoviću omogućeno da se i dalje bavi politikom uz pretpostavku njegove nevinosti iako bi mu, smatra Mesić, bilo jako teško obavljati tu visoku funkciju dok sud ne utvrdi činjenice.

Čović se u bosansko-hercegovačkoj politici zalagao za cjelokupnost BiH, za njezino održanje i funkcioniranje državnih institucija te će u tom smislu biti i prepoznat, zaključio je predsjednik Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙