FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU dao zeleno svjetlo Paulu Wolfowitzu

BRUXELLES, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Europska unija dala je usrijedu zeleno svjetlo američkom kandidatu za predsjednika Svjetskebanke Paulu Wolfowitzu, nazvavši ga "budućim predsjednikom Svjetskebanke", dan prije nego ta organizacija treba glasovati o svojem novomčelniku koji će zamijeniti dosadašnjeg Jamesa Wolfensohna.
BRUXELLES, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Europska unija dala je u srijedu zeleno svjetlo američkom kandidatu za predsjednika Svjetske banke Paulu Wolfowitzu, nazvavši ga "budućim predsjednikom Svjetske banke", dan prije nego ta organizacija treba glasovati o svojem novom čelniku koji će zamijeniti dosadašnjeg Jamesa Wolfensohna.

Nakon što se Wolfowitz sastao s europskim ministrima financija i razvoja u Bruxellesu, luksemburški premijer Jean-Claude Juncker rekao je na konferenciji za novinare u ime EU-a: "Imali smo konstruktivan i prijateljski sastanak na kojem su europski ministri uputili sva pitanja koja su željeli budućem predsjedniku Svjetske banke".

Glasnogovornica Europske komisije rekla je nakon sastanka da je Komisija zadovoljna s izjavama američkog kandidata.

Wolfowitz, zamjenik američkog ministra obrane i arhitekt invazije na Irak, rekao je kako shvaća da je njegova kandidatura izazvala mnogo kontroverzi, ali da je spreman boriti se protiv siromaštva i u potpunosti uključiti EU u misiju Banke.

"Nadam se da će ljudi, kako me budu bolje upoznavali, shvatiti da zaista duboko vjerujem u misiju Svjetske banke", rekao je Wolfowitz na konferenciji za novinare.

Dodao je da želi stvoriti pravu multinacionalnu ekipu na čelu institucije, ali nije javno obećao Europljanima novoutemeljeno mjesto potpredsjednika.

"Imam namjeru okupiti pravu multinacionalnu rukovodeću ekipu ako postanem predsjednik Banke", rekao je Wolfowitz, pojašnjavajući da će "najbolje ljude" tražiti i u Europi i u zemljama u razvoju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙