FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečanim koncertom 2. travnja završavaju Gostičevi dani

ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Svečanim koncertom s nastupomzagrebačkih i ljubljanskih solista završit će 6. Gostičevi daniZagreb-Ljubljana, koji se održavaju u spomen na slavnoga slovenskogatenora Josipa Gostiča (1900.-1963.).
ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Svečanim koncertom s nastupom zagrebačkih i ljubljanskih solista završit će 6. Gostičevi dani Zagreb-Ljubljana, koji se održavaju u spomen na slavnoga slovenskoga tenora Josipa Gostiča (1900.-1963.).

Na koncertu 2. travnja u Zagrebu pod dirigentskim vodstvom Zorana Juranića i uz pratnju orkestra Opere zagrebačkoga Hrvatskoga narodnoga kazališta nastupit će ljubljanski i zagrebački operni solisti - sopranistice Urška Žižek, Vera Danilova, Milena Morača, Rebeka Radovan, Željka Martić i Ivanka Boljkovac, mezzosopranistica Neda Martić, tenori Matjaž Stopinšek i Miljenko Đuran te baritoni Jože Vidić i Slavko Savinšek, priopćeno je iz Opere HNK-a.

Na programu koncerta djela su Rossinija, Offenbacha, Saint-Saensa, Charpentiera, Puccinija, Zajca, Verdija, Čajkovskog i Wagnera.

Gostičevi dani, koji su održavani u Zagrebu i Ljubljani, počeli su 4. ožujka svečanim koncertom u Ljubljani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙