FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Usksni koncert "Sretan je tko Hrvatsku ima"

ZAGREB, 28. ožujka 2005. (Hina) - "Sretan je tko Hrvatsku ima" - nazivje svečanog uskrsnog koncerta večeras održanoga u Hrvatskom narodnomkazalištu, u organizaciji Udruge branitelja, invalida i udovicaDomovinskog rata Podravke (UBIUDR) Koprivnica.
ZAGREB, 28. ožujka 2005. (Hina) - "Sretan je tko Hrvatsku ima" - naziv je svečanog uskrsnog koncerta večeras održanoga u Hrvatskom narodnom kazalištu, u organizaciji Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) Koprivnica.

Pokroviteljica koncerta je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, koja je bila nazočna na koncertu.

Predsjednik UBIUDR-a Mladen Pavković zahvalio je u ime organizatora na podršci ministrici Kosor i svima koji su osjetili da je taj koncert jedan od načina zahvalnosti svima koji su u Domovinskom ratu, na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, izložili i založili svoje živote u temelje slobodne, samostalne i neovisne Hrvatske.

S ovim koncertom, dodao je Pavković, "želimo izraziti potporu i svim hrvatskim generalima i hrvatskim mučenicima koje se danas, nakon oslobodilačkoga rata neopravdano osuđuje, pa čak i prije nego ih se uopće proglasilo krivim". Istaknuvši da su se oni kao i tisuće ostalih Hrvata borili za najpravedniju stvar - slobodu svoga naroda, izrazio je nezadovoljstvo što se kod nas "sustavno istražuju i ističu samo tamne strane naše prošlosti, a prešućuju ili umanjuju doprinosi i žrtve".

Na koncertu u čast i slavu svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima nastupili su istaknuti hrvatski estradni umjetnici čije su pjesme nastale u Domovinskom ratu: Hrvoje Hegedušić, Vladimir Kočiš - Zec, Đuka Čajić, Krunoslav Kićo Slabinac, Vera Svoboda, Dražen Žanko, Mladen Bodalec, Mate Mišo Kovač, Tomislav Brajša, Ivicu Percl, i drugi.

Koncert je završen izvedbom pjesme "Moja domovina" koju su, predvođeni Đukom Čajićem, izveli svi izvođači koncerta. Voditeljica koncerta bila je Anja Šovagović Despot, redatelj Ivica Krajač, a scenografkinja Latica Ivanišević.

U prepunom HNK-u koncertu su nazočili hrvatski branitelji, članovi obitelji poginulih i nestalih branitelja, hrvatski generali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙