FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sinj: starta gospodarska zona Kukuzovac

SINJ, 30. ožujka 2005. (Hina) - U Sinju je danas potpisan ugovor oosnivanju trgovačkog društva za razvitak, izgradnju i upravljanjegospodarskom zonom Kukuzovac, a osnivači su grad Sinj i Institutgrađevinarstva Hrvatske (IGH).
SINJ, 30. ožujka 2005. (Hina) - U Sinju je danas potpisan ugovor o osnivanju trgovačkog društva za razvitak, izgradnju i upravljanje gospodarskom zonom Kukuzovac, a osnivači su grad Sinj i Institut građevinarstva Hrvatske (IGH).

Početni kapital društva je tri milijuna kuna od kojih grad osigurava dva milijuna, a IGH milijun kuna.

Gospodarska zona Kukuzovac, poslije dicmanske i vrličke, treća je takva u Cetinskoj krajini, imat će površinu od 156 hektara i to izvanrednog povoljnog terena uz kojeg prolazi državna cesta D1 Zagreb-Split, a od čvora autoceste u Dugopolju udaljena je 10 kilometara.

Zona već djelomično ima osiguranu vodoopskrbnu i cestovnu infrastrukturu.

Prva etapa imati će nešto manje od 50 hektara uređenog zemljišta, što je dovoljan izazov za gospodarstvenike, kazao je sinjski gradonačelnik Mate Jukić. On je istaknuo kako je do sada u Gradsko poglavarstvo pristiglo 50 zahtjeva odnosno pisama namjere raznih investitora za gradnju od trgovina, skladišta do proizvodnih pogona i uslužnih djelatnosti.

Očekuje se da će ova zona bitno doprinijeti oživljavanju zamrlog sinjskog gospodarstva i omogućiti zapošljavanje dijela onih koji godinama bezuspješno čekaju posao. Takvih je trenutno u evidenciji sinjske Ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje 3.400.

(Hina) xbper yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙