FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štajerska se proglasila "zonom bez Mozarta"

BEČ, 1. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Austrijska pokrajina Štajerska uutorak je najavila povlačenje iz "Mozartove godine 2006." iproglasila se "zonom bez Mozarta".
BEČ, 1. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Austrijska pokrajina Štajerska u utorak je najavila povlačenje iz "Mozartove godine 2006." i proglasila se "zonom bez Mozarta".

Veliki austrijski turistički i glazbeni planovi za 2006. godinu, kada se obilježava 250. obljetnica rođenja velikoga skladatelja, "pretjerani su", rekao je voditelj štajerske službe za kulturu Bernhard Rinner. "Mi nudimo zonu bez Mozarta", dodao je.

O tome se dogovorilo čelništvo kulture u Štajerskoj koje smatra da ta austrijska pokrajina može i bez pretjerivanja. "Na ovome stupnju planiranja može se isključiti mogućnost da Štajerska sudjeluje u Mozartovoj godini 2006.".

Dok se Beč i Salzburg bore za premoć u odnosu na Mozarta, Štajerska s glavnim gradom Grazom gostima će ponuditi drukčiji program. Naravno da će Mozarta biti u operi, ali pokrajina se neće priključiti "pretjerivanju oko Mozarta iduće godine".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙