FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

15 godina vukovarskog HDZ-a - traži se pomoć Vlade za projekte

VUKOVAR,17. ožujka(Hina) - Najavljujući sutrašnju proslavu 15 godinavukovarskog HDZ-a, njegov predsjednik Petar Mlinarić rekao je kako jestranka sve te godine bila uz hrvatski narod, a građanima Vukovaradanas je spremna ponuditi planove izlaska iz gospodarske krize pa odVlade očekuje da u sljedećih pet- šest godina riješi nagomilanegospodarske i infrastrukturne probleme.
VUKOVAR,17. ožujka(Hina) - Najavljujući sutrašnju proslavu 15 godina vukovarskog HDZ-a, njegov predsjednik Petar Mlinarić rekao je kako je stranka sve te godine bila uz hrvatski narod, a građanima Vukovara danas je spremna ponuditi planove izlaska iz gospodarske krize pa od Vlade očekuje da u sljedećih pet- šest godina riješi nagomilane gospodarske i infrastrukturne probleme.

Vukovarski HDZ sutra će svečanim skupom u Pastoralnom centru sv. Bono u Vukovaru obilježiti 15. obljetnicu osnutka.

Vukovarski HDZ Vladi je pripremio dvadesetak projekata, u ukupnom iznosu oko 500 milijuna kuna. Među najznačajnijim infrastrukturnim projektima koje se očekuje da Vlada podrži, Mlinarić je naveo dogradnju groblja Dunbraca, obnovu kanalizacije i vodoopskrbne mreže, obnovu središta grada i uređenje korita rijeke Vuke. "Također očekujemo da nam Vlada pomogne u ostvarenju Poduzetničke zone Priljevo i Gospodarske zone Borovo te u obnovi i razvoju Luke Vukovar", rekao je Mlinarić dodajući kako je nužno i da "Vlada odredi Borovo kao proizvođača i dobavljača obuće za HV i MUP i druge državne službe", a od Vlade se traži i da podrži financijsku sanaciju VUPIK-a.

Po Mlinarićevu mišljenju, potrebno je ubrzati i najam i prodaju vukovarskih stanova, a sredstva od prodaje stanova investirala bi se u poseban fond za obnovu vukovarskog gospodarstva.

"Već smo zatražili od premijera reviziju biračkih popisa u Vukovaru, a predložit ćemo i da ročnici, koji odaberu služenje vojnog roka po prigovoru savijesti, civilni vojni rok odrade raščišćavajući ruševine po Vukovaru", zaključio je Petar Mlinarić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙