FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Na krivotvorene putne naloge podigla 450 tisuća kuna

ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija podnijela jeposebno izviješće tužiteljstvu protiv 58-godišnje bivše voditeljicefinancija, računovodstva i administracije zagrebačkog Centra zahumanitarni rad Suncokret koju se sumnjiči da je u 2003. krivotvorilaputne naloge i sa žiro računa Centra sebi isplatila gotovo 450 tisućakuna.
ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija podnijela je posebno izviješće tužiteljstvu protiv 58-godišnje bivše voditeljice financija, računovodstva i administracije zagrebačkog Centra za humanitarni rad Suncokret koju se sumnjiči da je u 2003. krivotvorila putne naloge i sa žiro računa Centra sebi isplatila gotovo 450 tisuća kuna.

Kaznenu prijavu protiv osumnjičene I.V. podnio je sam Centar za humanitarni rad, a policija je jučer završila kriminalističku obradu koja je, kako kažu, potvrdila da je osumnjičena 2003. krivotvorila veći broj putnih naloga i isplatnica za te naloge. Na temelju toga pravdala je troškove, odnosno novac koji je u više navrata karticom Centra za humanitarni rad podigla s bankomata.

U policiji kažu da je na taj način prisvojila gotovo 450 tisuća kuna i za taj iznos oštetila Centar za humanitarni rad Suncokret, nevladinu udrugu čiji su se projekti financirali i iz državnog proračuna.

Nepravilnosti u radu osumnjičene otkrila je nezavisna revizija, nakon čega je ona u svibnju prošle godine potpisala sporazumni raskid ugovora o radu. U listopadu je pak Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu od policije zatražilo dodatne provjere koje su završene jučer.

Zbog kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave policija je protiv nje podnijela posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙