FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Lažni službenici za proviziju nude gradske stanove

ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija traga zaprevarantima koji se predstavljaju kao službenici Gradskogpoglavarstva i uz pomoć krivotvorene dokumentacije nude pomoć udobivanju gradskih stanova te za to uzimaju proviziju.
ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija traga za prevarantima koji se predstavljaju kao službenici Gradskog poglavarstva i uz pomoć krivotvorene dokumentacije nude pomoć u dobivanju gradskih stanova te za to uzimaju proviziju.

Policija je danas izvijestila da provodi kriminalističku obradu zbog više sličnih prijevara koje je prijavio Gradski ured za upravljanje imovinom grada.

Posljednje dvije prijave Ured je podnio početkom veljače zbog krivotvorene dokumentacije tog Ureda u vezi s dodjelom gradskog stana za koju su stranke navodno dale mito od oko 60.000 kuna. Tu su dokumentaciju dostavile na uvid u Gradski ured jer im obećani stan, nakon duljeg razdoblja, nije dodijeljen na korištenje.

Krajem prošle godine Ured je podnio prijavu zbog krivotvorene odluke o zakupu poslovnog prostora u vlasništvu grada koju je stranka donijela na uvid u Ured jer je posumnjala u vjerodostojnost dokumenta. U policiji kažu da je stranka za tu odluku dala 20 tisuća kuna mita nepoznatoj ženskoj osobi koja joj se predstavila kao službenica u Gradskom poglavarstvu.

Osim Ureda, policiji je jednu prijevaru prijavila i osoba koja tvrdi da joj je obećan gradski stan za koji je dala predujam od 2000 eura. Dodatnih 6000 eura trebala je dati nakon dobivanja ključeva stana i sređivanja dokumentacije. No, budući joj niti jedan od dva ponuđena stana nije odgovarao po kvadraturi, ta je osoba od svega odustala, ali joj predujam nije vraćen, kažu u policiji.

Kriminalističku obradu povodom prijave Ureda zbog krivotvorenog ugovora o najmu stana i krivotvorene presude Općinskog suda koja se odnosila na ugovor kupoprodaji stana policija je uspjela završiti. Protiv dvije osobe (J.R.K. i M.S.) podnijela je zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu kaznene prijave zbog pokušaja prijevare i krivotvorenja isprava.

Pozvavši građane da ne nasjedaju prevarantima, pročelnik Gradskog ureda za upravljanje imovinom Željko Uhlir kazao je kako je Urede do sada zaprimio desetak sličnih prijava, od kojih se neke odnose i na kupovinu gradskog zemljišta.

Kako je rečeno, prevaranti se koriste skeniranim pečatima i prilično vjerni krivotvorenim dokumentima Grada Zagreba.

Načelnik Odjela gospodarskog kriminaliteta Ante Orlović upozorio je da građani koji uz pomoć mita nastoje doći do gradske imovine riskiraju da ostanu bez novaca, da nikada ne uspiju pravno regulirati status imovine te da budu kazneno prijavljeni za davanje mita.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙