FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otkrivena skupina koja je prodavala potvrde o položenom vozačkom ispitu

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Policija i USKOK otkrili suorganiziranu osmeročlanu skupinu koja je na prijevaru od Hrvatskogautokluba (HAK) pribavljala potvrde o položenom vozačkom ispitu iprodavala ih po cijeni od 4.000 do 7.500 kuna.
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Policija i USKOK otkrili su organiziranu osmeročlanu skupinu koja je na prijevaru od Hrvatskog autokluba (HAK) pribavljala potvrde o položenom vozačkom ispitu i prodavala ih po cijeni od 4.000 do 7.500 kuna.

Zagrebačka policija izvijestila je danas da je u suradnji s drugim policijskim upravama i USKOK-om, nakon višemjesečne akcije, otkrila i uhitila troje od osmero članova skupine.

U policiji kažu da je tijekom 2003. i 2004. prvoosumnjičeni T.T., 53-godišnji vlasnik privatne autoškole, organizirao skupinu kojoj su pripadali 55-godišnja N.R. i 28-godišnji B.T. te pet za sada nepoznatih osoba.

Sumnjiči ih se da su većem broju osoba u Hrvatskoj omogućili polaganje vozačkih ispita tako što im je prvoosumnjičeni za novac ovjerio potvrdu da su u njegovoj autoškoli prošli obaveznu nastavu o Prometnim i sigurnosnim pravilima, a u dogovoru s voditeljicom Područnog društva Crvenog križa N. R. i potvrdu o pohađanju nastave iz prve pomoći.

Ispite iz tih predmeta u HAK-u nisu morali položiti jer su to umjesto njih učinile za sada nepoznate osobe koje je pronašao, organizirao i instruirao organizator skupine. On im je, tvrde u policiji, na za sada nepoznat način nabavio krivotvorene osobne iskaznice na imena polaznika autoškole, a potom ih je, zajedno s trećeosumnjičenim B.T., dovodio na ispite u HAK.

Zahvaljujući ispitu koji su za njih položili drugi i potvrdama o pohađanju obavezne nastave, veći broj osoba je od HAK-a dobio potvrđena uvjerenja o položenom vozačkom ispitu, na osnovu kojih su potom u policiji dobili vozačke dozvole.

Do sada su takve zloporabe utvrđene u 31 slučaju, no u policiji kažu da nastavljaju provjere i za ostale kandidate te da pokušavaju utvrditi koje su osobe sudjelovale u prijevarama.

Troje uhićenih osumnjičenika danas su privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog sumnje da su se udružili radi počinjenja kaznenog djela te krivotvorili isprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙