FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO razočaran izbornim nepravilnostima u Makedoniji

BRUXELLES, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - NATO je u srijedu izraziorazočaranje zbog izvješća o izbornim nepravilnostima na makedonskimlokalnim izborima.
BRUXELLES, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - NATO je u srijedu izrazio razočaranje zbog izvješća o izbornim nepravilnostima na makedonskim lokalnim izborima.

Članovi Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), koji su nadgledali izbore, kritizirali su Makedoniju jer nije spriječila nepravilnosti na nedjeljnim izborima, navodeći, primjerice, slučajeve izgubljenih glasačkih listića i zastrašivanja.

"Očito je da je prva procjena OESS-a o provedbi izbora razočaravajuća", kazao je glasnogovornik NATO-a James Appathurai.

"NATO očekuje da će zemlja aspirant poduzeti sve korake kako bi uspostavila najviše moguće demokratske standarde", dodao je.

Odbio je odgovoriti hoće li će ovaj slučaj umanjiti šanse Makedonije da se pridruži NATO-u, ali je dužnosnik Saveza, koji je želio ostati anoniman, ocijenio da joj fijasko s izborima "zasigurno neće pomoći".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙