FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Parlament potvrdio rezoluciju o europskim prioritetima

LJUBLJANA,29. ožujka 2005.(Hina) - Slovenski parlament potvrdio je uutorak popodne Rezoluciju o prioritetima djelovanja slovenskihpredstavnika u ustanovama Europske unije u 2005. godini, a među njimai odredbu prema kojoj je podržavanje ulaska u Europsku uniju državazapadnog Balkana u nacionalnom interesu.
LJUBLJANA,29. ožujka 2005.(Hina) - Slovenski parlament potvrdio je u utorak popodne Rezoluciju o prioritetima djelovanja slovenskih predstavnika u ustanovama Europske unije u 2005. godini, a među njima i odredbu prema kojoj je podržavanje ulaska u Europsku uniju država zapadnog Balkana u nacionalnom interesu.

Za rezoluciju je glasovalo 44 zastupnika, a tri su bila protiv. Osnovne postavke Rezolucije podržali su i liberalni demokrati (LDS) bivšeg premijera Antona Ropa.

Dvije su stranke ocijenile da je politika premijera Janeza Janše prema Hrvatskoj pogrešna.

Liberalni demokrati izjavili su da i oni podržavaju ulazak Hrvatske u EU "ali ne bezuvjetno niti na račun slovenskih interesa". Nacionalna stranka (SNS) izjavila je da Janšina vlada nema pravo pregovore s Hrvatskom i njeno uključenje u EU stavljati kao prioritet u vanjskoj i europskoj politici.

Premijer Janez Janša rekao je da će njegova vlada zastupati stajalište da zapadni Balkan mora biti u središu pozornosti međunarodne zajednice i da je uključivanje država s tog prostora u EU ne samo u njihovom nego i u interesu Slovenije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙