FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U2 i Pretendersi ušli u "Hall of Fame" rock glazbe

NEW YORK, 15. ožujka 2005. (Hina/Reuters/AP) - Irska rock skupina U2ušla je ove godine u "Hall of Fame" (Kuću slavnih) rock and rollglazbe, zajedno s Pretendersima, veteranima soula Percyjem Sledgeom iO'Jaysima i slavnim blues gitaristom Buddyjem Guyom.
NEW YORK, 15. ožujka 2005. (Hina/Reuters/AP) - Irska rock skupina U2 ušla je ove godine u "Hall of Fame" (Kuću slavnih) rock and roll glazbe, zajedno s Pretendersima, veteranima soula Percyjem Sledgeom i O'Jaysima i slavnim blues gitaristom Buddyjem Guyom.

"U2 su autori nekih od najvećih djela zvučne arhitekture u svijetu rock and rolla", izjavio je pjevač Bruce Springsteen tijekom jubilarne 20. svečanosti, održane u noći s ponedjeljka na utorak u newyorškom hotelu Waldorf Astoriji.

Irski rockeri - karizmatični frontman Bono, gitarist The Edge, basist Adam Clayton i bubnjar Larry Mullin Jr. - utemeljeni 1978. u srednjoj školi u Dublinu, izveli su pet pjesama, među kojima "Pride", "I Still Haven't Found What I'm Looking For" i "Vertigo".

Od 1985. i koncerta za pomoć gladnima u Etiopiji, Bono neumorno djeluje u korist svih kojima je pomoć potrebna u svijetu, što mu je priskrbilo status ravan najuglednijim političarima i rezultiralo glasinama da ga američka administracija razmatra kao kandidata za novog direktora Svjetske banke, što je on ponovno demantirao.

"Nemoj još napuštati ovaj posao, prijatelju, vrlo ti dobro ide", poručio je Springsteen Bonu u vezi tih špekulacija, nazivajući ga "ludim Ircem". Springsteena je 1999. u Hall of Fame uveo upravo Bono.

Iz iste post-punkovske glazbene generacije su i Pretendersi, utemeljeni nakon što je pjevačica i gitaristica Chrissie Hynde preselila iz SAD u London. Iz opsežnog opusa široj su publici poznati po mega hitovima "Back on the Chain Gang", "Brass in Pocket" i "Precious".

"Večeras odajemo počast Jamesu Honeyman-Scottu i Peteu Farndonu, bez kojih ne bismo bili ovdje", rekla je Hynde, govoreći o dvojici gitarista, članovima izvorne postave banda, koji su početkom 80-ih umrli od droge.

Temeljni kriterij za sudjelovanje u izboru za "Kuću slavnih" rock and rolla je 25-godišnja glazbena karijera, a U2 su izabrani već prve godine u kojoj su bili predloženi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙