FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: povećan broj aktivnog stanovništva

OSIJEK, 29. ožujka (Hina) - Razina ukupnog aktivnog stanovništva uOsječko-baranjskoj županiji u prosincu prošle godine bila je za 0,8posto veća nego u prosincu 2003. gosdine, što je posljedica povećanjabroja zaposlenih i nezaposlenih osoba u tome razdoblju.
OSIJEK, 29. ožujka (Hina) - Razina ukupnog aktivnog stanovništva u Osječko-baranjskoj županiji u prosincu prošle godine bila je za 0,8 posto veća nego u prosincu 2003. gosdine, što je posljedica povećanja broja zaposlenih i nezaposlenih osoba u tome razdoblju.

Prema podacima iz godišnjeg izvješća osječke Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) u prosincu prošle godine u toj su županiji ukupno evidentirane 86.584 zaposlene osobe, što je s 32.941 nezaposlenom osobom, ukupno činilo 119.525 aktivnih stanovnika ove Osječko-baranjske županije. Povećanje ukupnog broja aktivnog stanovništva posljedica je povećanja nezaposlenog (0,9 posto) i zaposlenog stanovništva (0,8 posto) u odnosu na isto razdoblje 2003. godine.

Na kraju prošle godine broj aktivnog stanovništva u Osječko-baranjskoj županiji činio je 6,8 posto ukupnog aktivnog stanovništva u RH, a udio zaposlenih osoba u broju ukupno zaposlenih osoba u RH iznosio je 6 posto.

Broj nezaposlenih u toj županiji, od 32.941 osobe, evidentiranih u prosincu prošle godine, imao je udjel od 10,4 posto u ukupnom broju nezaposlenih u RH, dok je 2003. iznosio 10,2 posto.

Tijekom prošle godine u osječkoj Područnoj službi HZZ-a prosječno su mjesečno registrirane 32.482 nezaposlene osobe, što je za 2,9 posto manje od prosjeka iz 2003. godine.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙